Sadržaji
Facebook stranica  Rastimo u slobodu!
Tretmani
Savjetovanje
Psihoterapija
Coaching
EMDR
Brain Fitness
Brain Gym
Neurofeedback
Biofeedback
Psihoenergetika
Biblioterapija
Art terapija

Terapija dodiromTerapija dodirom


Psihoenergetika Psihoenergetika

 

 

Inicijalni poklon

Prvi susret uz izradu prijedloga osobnog tretmanskog plana!
Više...

 

English - counseling and therapy in englishPsychological counseling, psychotherapy and coaching in English

 

Preuzmite info letak Psihowellness © download pdf

 

 

Događanja

u pripremi: predavanje 'Prirodan način oslobađanja od strahova, trauma i drugih ograničavajućih stanja, misli i osjećaja'

- ulaz je slobodan

Opširnije...

 


Foto galerija Foto galerija

Materijali

Tematske brošure, letke i druge publikacije u .pdf formatu možete besplatno preuzeti s naših stranica.
Download

Newsletter

Želite li primati e-newsletter 'Zdravlje', molimo prijavite se na mailing listu  e-mail

Uključite se!

Osmišljavamo i provodimo programe i projekte u zajednici - uključite se!.
Podržavamo različite oblike volonterskog učestvovanja - javite nam se!
Provodite slične programe i projekte u svojoj zajednici?
Rrazmijenimo iskustva i razvijajmo se zajedno!

 

Psihoenergetski tretmani
ASP program
Srčana koherencija
Terapija dodirom
EFT / Tapping
Raindrop
Vitaflex
Acess Bars
GAIA Reiki
Rekonekcija
Biopotencijali

Tretmani


Psihološki wellness ©

Psihološki wellnessNapetost, nervoza, uznemirenost, strahovi, fobije, panični napadi, tjeskoba, zabrinutost, potištenost, tuga, depresija, gubitak, traume, nesreće, bolesti, akutni i kronični bolovi, prisilna ponašanja, problemi u odnosima, ovisnosti… Duga je lista životnih okolnosti i događaja koji nas ispunjavaju negativnim, bolnim, uznemirujućim mislima i osjećajima, uzrokujući i održavajući navedena stanja. Ponavljajući se, takve misli i osjećaji hrane, pojačavaju i produžavaju neugodna i opterećujuća stanja. Ona, s vremenom, tako mogu postati svakodnevica, ograničavajuci ili posve onemogućujući našu urođenu životnu radost, spontanost, lakoću, sreću i užitak življenja.

Sreća je prirodni, urođeni način našeg postojanja, stanje koje sami oblikujemo i održavamo planiranjem i usmjeravanjem našeg života u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima. Ograničavajuća stanja blokiraju ispunjenje univerzalnih ljudskih potreba za samoostvarenjem, povezanošću i slobodom. Svaka osoba posjeduje i urođeni, prirodni samoiscjeljujući mehanizam koji je zadužen za uspješno nošenje s izazovnim životnim događanjima i okolnostima, ali u nekim okolnostima kapacitet našeg sustava da se prilagodi može biti nadvladan. To se događa kada su bolni i uznemirujući događaji i okolnosti vrlo intenzivni, ili se odvijaju u vrijeme kada smo osobito ranjivi, tjelesno i/ili emocionalno.Takva nepovoljna iskustva u prošlosti temelj su svih naših sadašnjih negativnih i ograničavajućih stanja, uvjerenja, misli i osjećaja.
Psihološki wellness
Psihološki wellness (psihowellnes) © je naziv za skup tehnika kojima možemo uspješno djelovati u cilju postizanja zdravlja, ravnoteže, cjelovitosti, dobrobiti i sreće. Svakoj osobi odgovara ponešto drugačiji pristup, njoj prikladna tehnika ili kombinacija tehnika, kao i individualizirani pristup u okviru pojedine tehnike. Svaka je osoba jedinstvena, zato je i naš pristup pojedinom korisniku posve jedinstven i potpuno prilagođen njegovoj osobnosti, psihofizičkoj strukturi i razvojnim potrebama.

Dobro došli!

Inicijalni poklon - prvi susret uz izradu individualiziranog prijedloga tretmanskog plana je besplatan. Susret možete realizirati nakon osobne predbilježbe termina telefonom, 091 164 09 08, ili  e-mailom.

Psihološki wellness

 
Savjetovanje
Psihoterapija
Coaching
EMDR
Brain Fitness
Brain Gym
Neurofeedback
Biofeedback
Psihoenergetika
Biblioterapija
Art terapija

 

 
 
 
 
   
Psihološko savjetovanje
Psihološko savjetovanje je stručna, profesionalna metoda pružanja neposredne pomoći i podrške u rješavanju svakodnevnih životnih problema i poteškoća, ali i u rješavanju izvanrednih, kriznih životnih situacija, koja korisnika vodi ka jasnijem uvidu u problem (za razliku od psihoterapije koja je usmjerena na proces), te pronalaženju kvalitetne osnove za njegovo rješavanje.
Više... vrh

Psihološko savjetovanje


 
Psihoterapija
Neuro-lingvistička psihoterapija (NLPt) je sistemska, imaginativna metoda psihoterapije s integrativno-kognitivnim osnovama i osjetilno-specifičnim usmjerenjem. U središtu neuro-lingvističke psihoterapije je rad orijentiran spram ciljeva i resursa, koji kod čovjeka naročito uzima u obzir reprezentacijske sustave, životne metafore i obrasce odnosa.
Više... vrh

Psihoterapija


 
Coaching
Coaching je podučavanje, trening ili razvojni proces putem kojeg je osoba podržana na svom putu ka postizanju željenog specifičnog osobnog ili profesionalnog rezultata ili cilja. Svaka je osoba jedinstvena, zato se i coaching proces oblikuje individualizirano, s ciljem da vas potiče da otkrijete rješenja, odgovore i nove načine ponašanja koji se temelje na vašim osobnim vrijednostima, sklonostima i jedinstvenoj perspektivi.
Više... vrh

Coaching


 
EMDR
EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) je metoda koju je razvila dr. Francine Shapiro 1991. godine kao terapijsku metodu za rad sa psihološkim opterećenjima i traumama. U području posttraumatskih opterećenja EMDR se ubraja u metode za koje postoji najveći broj istraživanja u pogledu učinkovitosti na različitim skupinama osoba, i danas je potvrđeno jedna od najefikasnijih metoda za liječenje poteškoća i poremećaja iz tih područja.
Više... vrh

EMDR


 
Brain fittness
Brain fitness program je kombinacija različitih metoda treninga moždane aktivnosti. Njihova kombinacija pažljivo se i sustavno prilagođava svakom pojedinom klijentu, a cijeli se proces oblikuje u cilju poticanja i olakšavanja učenja upravljanja svojim moždanim valovima u cilju samoregulacije psihološkog stanja. Osnovu programa čine Brain Gym i neurofeedback vježbe, po individualnim potrebama kombinirano sa savjetovanjem, kratkom ciljanom psihoterapijom i/ili EMDR-om.
Više... vrh

Brain fittness


 
Brain Gym
Brain Gym je program koji se sastoji od dvadesetak jednostavnih i ugodnih tjelesnih pokreta koji poboljšavaju vještine učenja. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća utemeljili su ga znanstvenici i edukatori Paul Dennison i Gail E. Dennison koji su se bavili problemima u učenju kod djece i odraslih. Brojna znanstvena istraživanja potvrdila su pozitivan učinak Brain Gyma na stanje opće motoričke koordinacije, na koncentraciju, pamćenje, čitanje, pisanje, jezične i matematičke vještine, kao i na emocionalnu ravnotežu te smanjenje hiperaktivnosti i napetosti.
Više... vrh

Brain Gym


 
Neurofeedback
Neurofeedback je postupan proces učenja koji koristi sposobnost mozga da se samostalno regulira i traži ravnotežu. Omogućuje mozgu da poboljša učinkovitost svojih funkcija, i time pridonosi održavanju zdravog tijela. Treniranjem mozga jačamo operacione obrasce, čineći reakcije više uravnoteženima i stoga više učinkovitima. Istraživanja pokazuju da ova vrsta treninga povećava plastičnost mozga, što daje pojedincu bolju sposobnost rješavanja fizičkih, mentalnih i emocionalnih poteškoća. Koristeći naprednu MindWave  i emWave® Pro  tehnologiju, osiguravamo vam brzo i uspješno učenje, uvježbavanje i održavanje samoregulacije mentalnih i emocionalnih stanja.
Više... vrh

Neurofeedback


 
Biofeedback
Baš kao što je um / mozak važno ‘mjesto’ obrade informacija, istraživanja pokazuju da je to i srce. Srce komunicira s mozgom, ali i ostatkom tijela, na više različitih načina – neurološki, biofiziološki, hormonski i energetski. Elektromagnetsko (EM) polje srca prostire se na nekoliko desetaka centimetara od tijela, utječući direktno na fizičko i psihičko zdravlje. Komunikacija u smjeru od srca ka mozgu kod ljudi je dominantna, i ona predstavlja čak 80% od sveukupne komunikacije.
Tretmanski koristeći naprednu emWave® Pro i MindWave  biofeedback tehnologiju, osiguravamo vam brzo i uspješno učenje, uvježbavanje i održavanje samoregulacije mentalnih, emocionalnih i tjelesnih stanja.
Više... vrh

Biofeedback


 
Psihoenergetika
Psihoenergetika se zasniva na kombiniranju modernih psihoterapijskih i tradicionalnih energetskih terapijskih metoda. Ovaj pristup slijedi i ujedinjuje rad K.G.Junga: “S emocionalnim poremećajima možemo izaći na kraj ne pojašnjavajući ih intelektualno, već na drugi način , dajući im vidljiv oblik“, istočnjačka i zapadnjačka holistička učenja i bodymind tretmane, te nova dostignuća kvantne fizike.
Autorski holistički tretmanski pristup ASP (Aktivacija samoregulacijskih potencijala), u širem smislu individualizirani program razvoja osobnih potencijala - 'Rastimo u slobodu' - uz tradicionalnu savjetodavno-terapijsku razgovornu i ekspresivnu komponentu usmjerenu na osobne poteškoće uključuje i psihoenergetsku.
Više... vrh

Psihoenergetika


 
Terapijske priče (biblioterapija)
Kod proživljavanja i iskazivanja osobnog doživljaja pri čitanju terapijske priče oslobađamo vitalitet i energiju, a iz toga se gradi perspektiva, jača se imunološki sustav i općenito cijeli organizam. Takve priče mogu pomoći kod različitih problema, kao što su ovisnost o drogama i alkoholu, poremećaj hranjenja, obiteljski problemi, psihička labilnost ili pretrpljeno nasilje. Mogu pomoći kod tjelesnih zdrastvenih problema, ali i potaknuti samopouzdanje, samoizražavanje i kreativnost. Terapijske priče izrađuju se i primjenjuju individualno - jedinstvenu osobnu terapijsku priču oblikujemo i stvaramo samo za vas!
Više... vrh

Terapijske priče (biblioterapija)


 

Art terapija

Art terapija je efektan način da se oslobodite od stresa, loših emocija te da bolje upoznate sami sebe. Lako i brzo može vratiti emocionalnu ravnotežu i omogućiti stanje spontanosti i slobode. Značajno ublažava stres, anksioznost i osjećaj nezadovoljstva te podiže samopouzdanje i osjećaj životne radosti. Koriste se tehnike rada s glinom, tkaninama i drugim materijalima, crtanje, slikanje...
Nema sumnje da je kreativnost najvažniji čovjekov resurs. Bez kreativnosti ne bi bilo napretka i zauvijek bismo ponavljali uvijek iste obrasce!“ - Eduard de Bono
Više... vrh

Art terapija
 

 

  vrh

<-- Tretmani

<-- Psihoenergetski tretmani

<-- vrh