Sadržaji
Facebook stranica  Rastimo u slobodu!
Psihoenergetski tretmani
ASP program
Srčana koherencija
Terapija dodirom
EFT / Tapping
Raindrop
Vitaflex
Acess Bars
GAIA Reiki
Rekonekcija
Biopotencijali

Terapija dodiromTerapija dodirom


Psihoenergetika Psihoenergetika

 

 

Inicijalni poklon

Prvi susret uz izradu prijedloga osobnog tretmanskog plana!
Više...

 

English - counseling and therapy in englishPsychological counseling, psychotherapy and coaching in English

 

Preuzmite info letak Psihowellness © download pdf

 

 

Događanja

u pripremi: predavanje 'Prirodan način oslobađanja od strahova, trauma i drugih ograničavajućih stanja, misli i osjećaja'

- ulaz je slobodan

Opširnije...

 


Foto galerija Foto galerija

Materijali

Tematske brošure, letke i druge publikacije u .pdf formatu možete besplatno preuzeti s naših stranica.
Download

Newsletter

Želite li primati e-newsletter 'Zdravlje', molimo prijavite se na mailing listu  e-mail

Uključite se!

Osmišljavamo i provodimo programe i projekte u zajednici - uključite se!.
Podržavamo različite oblike volonterskog učestvovanja - javite nam se!
Provodite slične programe i projekte u svojoj zajednici?
Rrazmijenimo iskustva i razvijajmo se zajedno!

 

Tretmani
Savjetovanje
Psihoterapija
Coaching
EMDR
Brain Fitness
Brain Gym
Neurofeedback
Biofeedback
Psihoenergetika
Biblioterapija
Art terapija

Tretmani


Raindrop tretmanRaindrop tretman

Raindrop tehnika je specifična tehnika nanošenja većih količina kemotipiziranih, čistih eteričnih ulja na područje kralježnice sa svrhom tretiranja tegoba poput skolioza i kifoza, išijasa, boli kralježnice i okolnih mišića, raznih infekcija virusima i bakterijama, multiple skleroze, bolne ukočenosti mišića, leđa i sličnih tegoba, a posebno se djelotvornom pokazala u opuštanju od stresa. Ova tehnika pomaže tijelu da samo korigira iskrivljenja kralježnice i druge poremećaje, te da ga dovede u strukturalni i energetski balans. Raindrop tehnika temelji se na staroj teoriji da su mnoga iskrivljenja kralježnice posljedica virusa ili bakterija koje se nalaze uzduž kralježnice i uzrokuju upale koje stežu i grče okolno mišićno i vezivno tkivo, pa time iskrivljuju i samu kralježnicu.

Raindrop tretmanIzvedba raindrop tretmana prilagođena je medicinski i farmakološki utemeljenim činjenicama o dokazanom djelovanju kemotipiziranih eteričnih ulja, pritom ne negirajući njihovo “energetsko” djelovanje. Eterična ulja koja koristimo licencirana su te kemijski i botanički u potpunosti definirana (kemotipizirana), jer jedino rad s takvim čistim eteričnim uljima daje željene rezultate. 

Svi pripravci koji se nađu na koži za nekoliko minuta dospijevaju u naš krvotok i svaku stanicu tijela. Ulja koja se apsorbiraju u organizam putem kože nastavljaju svoje djelovanje još nekoliko dana nakon tretmana. Ono što donosi zapanjujuće rezultate  je nježno a dugoročno djelovanje eteričnih ulja, pa nije ni čudo što ovu tehniku neki zovu "kiropraktičar iz bočice". Pomno odabrane kombinacije eteričnih ulja koje se koriste u ovoj tehnici jačaju fizičko tijelo, djeluju opuštajuće na mišiće uz kralježnicu, a to rezultira spontanim vraćanjem kralježnice u ispravan položaj. Čista eterična ulja čiste organizam, pročišćavaju limfu, snaže i regeneriraju organizam.

Posebno dubinsko djelovanje eteričnih ulja nastaje zahvaljujući njihovoj sposobnosti da vrlo brzo prolaze kroz kožu i ulaze u tkivo tijela i povećavaju terapeutski efekt. Jednostavna i učinkovita metoda u poticanju imuniteta, te u strukturalno energetskom centriranju. Također, istraživanja pokazuju da eterična ulja imaju začudan efekt na inhibirajući rast bakterija staphyloccoccus i streptoccoccus.

Pomno odabrane kombinacije eteričnih ulja koje se koriste u ovoj tehnici s jedne strane jačaju tijelo dok s druge djeluju opuštajuće na mišiće uz kralježnicu. To rezultira spontanim vraćanjem kralježnice u ispravan položaj. Najbolji učinak postiže se primjenom nekoliko tretmana (3-5) kroz određeno vremensko razdoblje. Tretman traje 60 minuta i izuzetno je ugodan.

Raindrop tretmanRaindrop tretmani preporučuju se kod:

 • autuoimunih bolesti (multipla skleroza, reumatoidni artritis i dr.) 
 • tegoba kralježnice (skolioza, kifoza, lumbo-ishijalgije)
 • stresa, živčane iscrpljenosti, nesanice, nervoze
 • smanjenog imuniteta i pomanjkanja energije
 • prevencije nastanka prehlada i gripe
 • bolova u leđima i kroničnog umora
 • herpes zoostera
 • melankolije
 • depresije

Odvažite se uživati u ovoj moćnoj, nenasilnoj tehnici masaže koja se u svijetu primjenjuje već desetljećima, a kojom su riješeni nebrojeni slučajevi kroničnih bolova u leđima i sličnih tegoba. Ove aromaterapijske kapi učinkovito i brzo tope stres, pa se često dogodi i da klijent za vrijeme tretmana - zaspi. Ovom prekrasnom tehnikom unosite u vaš život novu dimenziju!

  vrh

Raindrop tehnika

Nastala je na osnovi tradicije Lakota Indijanaca koji su orlovim perom nanosili biljne ekstrakte, iscjeljivali i podizali energiju tijela i duše. Kontroverzni amerikanac Donald Gary Young postavio je temelje ove tehnike prilagođene zapadnjačkim potrebama i načinu djelovanja pod pomalo romantičnim nazivom – Raindrop tehnika ili tehnika kišnih kapi.

Raindrop tretmanRaindrop tehnika je moćna, nenasilna tehnika masaže koja se u svijetu primjenjuje već desetljećima, a koja je doživjela internacionalni uspjeh u tretmanima skolioze, kifoze i išijasa. To je specifična tehnika uporabe refleksologije, masaže i nanošenja većih količina čistih eteričnih ulja na područje kralježnice, sa svrhom tretiranja tegoba boli kralježnice i okolnih mišića, raznih infekcija virusima i bakterijama, multiple skleroze, bolne ukočenosti mišića leđa i sl. Osim toga, ova tehnika pogodno djeluje na detoksikaciju organizma i uklanjanje blokada. Raindrop tehnika dovodi u ravnotežu fizičko i mentalno zdravlje, jača imuni sustav organizma, pomaže tijelu da samo korigira iskrivljenja kralježnice te ga dovodi u strukturalni i energetski balans.

Raindrop tehnika temelji se na teoriji da su mnogi tipovi skolioza i ostalih deformacija kralježnice posljedica virusa ili bakterija nastanjenih uzduž leđne moždine stvarajući upalu koja utječe na položaj kralježničnog stupa, stežući i grčeći okolno mišićno i vezivno tkivo. Iz tog razloga koristimo ulja balansirajućeg, antibakterijskog, antivirusnog, protuupalnog i analgetičnog djelovanja.

Praksa je pokazala da je potrebno šest do deset terapija kod težih slučajeva, dok je preventivno dovoljno napraviti tri terapije s vremena na vrijeme.

No, bitno je napomenuti da Raindrop tehnika u nekim slučajevima daje izvrsne rezultate, dok su u drugima nešto skromniji. Istraživanja su pokazala da se herpes često udomi kraj spinalnih ganglija i tamo 'čuči' dok nam imunitet ne padne, a tada se aktivira. Istraživanja isto tako pokazuju da eterična ulja imaju nevjerojatan efekt na inhibirajući rast bakterija staphylococus i streptococus.


Aplikacija eteričnih ulja

Eterična ulja aplicirana na stopala putuju cijelim tijelom i utječu na svaku stanicu, uključujući i kosu. Klinička istraživanja pokazala su da je potrebno 20 minuta od vremena aplikacije do potpunog efekta. Efekt jedne aplikacije ulja može se zadržati u tijelu i do 5 mjeseci. Moć eteričnih ulja u medicini, a također i za kozmetičke namjene, uspješno su koristile mnoge drevne civilizacije. O tome svjedoče mnogi sačuvani zapisi i u grčkim svetištima.

Zbog snažne evaporacije i prolaznosti, eterična ulja se ne akumuliraju u tijelu, a zahvaljujući kemijskoj strukturi metabolizam ih tretira ako i ostale nutriente. Frekvencije eteričnih ulja su nekoliko puta veće od frekvencije biljaka ili hrane. Kemija i frekvencija eteričnih ulja imaju snagu pomoći frekvenciji tijela za postizanje optimalnog zdravlja.

Dobrobiti aroma terapije:

 • djeluje protiv celulita
 • čisti kožu i tijelo
 • jača imunološki sustav
 • potiče obnovu oštećenih stanica
 • pozitivno djeluje na psihu i tijelo
 • osvježava umornu kožu
 • djeluje preventivno na gipe i prehlade
  vrh
Gary Young - život i rad

Gary Young odrastao je u jednom udaljenom predjelu Idaho-a koji nije imao ni struju ni tekuću vodu, sve do njegove 16. godine života. Njegovi su ga roditelji učili kako živjeti od zemlje. Kad je imao 24 godine bio je ozbiljno povrijeđen prilikom obaranja jednog stabla. Pretrpio je više fraktura, uključujući i 3 otvorena prijeloma lubanje. Imao je 19 prelomljenih kostiju, odrubljen mu je ručni pleksus i zadobio je herniju leđne moždine. Tri je tjedna bio u komi, četiri mjeseca na intenzivnoj njezi, a jednu je godinu proveo u rehabilitacijskom centru. Prema medicinskim specijalistima nije bilo nikakve nade za njega. Rekli su da će cijeli život biti paraliziran i vezan za kolica.

Nakon dvije godine intenzivnih bolova, depresije, tri pokušaja samoubojstva, odlučio je ponovno uspostaviti kontrolu nad svojim životom. Postio je 257 dana i pio samo sokove. Počeo je ponovno dobivati osjećaj osjeta u nogama.

Počeo je istraživati, a zatim i primjenjivati različite metode alternativnog liječenja. Tako je započela njegova postepena regeneracija. Kroz period od dvije godine on je sa kolica prešao na hodalicu, zatim štake i konačno je započeo samostalno hodati. No, i dalje su bili prisutni dosta jaki bolovi pa ga je potraga za alternativnim načinima liječenja odvela na studij nauka i to – hematologije, medicine, anesteziologije, akupunkture, patologije, prehrane, ljekovitog bilja, masaže, ortomolekularne stanične terapije, limfologije i naturopatije. 1982., sa svojih 33 godine, postao je magistar nutricionista i doktor naturopatije. Otvorio je obiteljsku praksu u Kaliforniji, te istraživačku kliniku u Meksiku. Kasnije je dobio Humanitarnu nagradu od Državnog medicinskog ureda za istraživanje (jedan od šestorice ljudi koji su ikad dobili nagrade ovog ureda) za svoj istraživački rad i za liječenje degenerativnih bolesti.

Dr.Young pozvan je da prisustvuje seminaru u Ženevi na Medicinskom univerzitetu gdje se govorilo o liječenju dišnih oboljenja s eteričnim uljima. Vratio se na svoju Kliniku sa 13 eteričnih ulja. Prve je godine provodio istraživanje, a rezultati su bili zapanjujući. Otkrio je da eterična ulja mogu povećati kisik u stanicama i tako poticati funkciju obrambenog sustava.

Raindrop tretmanProšlo je 13 godina od njegove nesreće, a on je još uvijek patio od bolova. Imao je velikih ograničenja. Mogao je hodati, ali su te udaljenosti bile vrlo kratke. Jednog jutra, kada su ga probudili jaki bolovi, na um mu padne misao da na sebi primijeni eterična ulja. Unutar tri dana hodao je bez bolova. Nakon tjedan dana već je trčao rekreativno trčanje (jogging) i to prvi puta nakon 13 godina. Do studenog 1986. ušao je u polu-maraton sa 970 sudionika. Završio je na 60-tom mjestu.

 

 


Cijena terapijskog susreta (60 minuta) je 300,00 kuna.

Renata Đonđ Perković, mag. psihologije i informatike
NLPt Master, EMDR i Wellness terapeut    e-mail

 
  vrh

<-- Tretmani

<-- Psihoenergetski tretmani

<-- vrh