Sadržaji
Facebook stranica  Rastimo u slobodu!
Tretmani
Savjetovanje
Psihoterapija
Coaching
EMDR
Brain Fitness
Brain Gym
Neurofeedback
Biofeedback
Psihoenergetika
Biblioterapija
Art terapija

Terapija dodiromTerapija dodirom


Psihoenergetika Psihoenergetika

 

 

Inicijalni poklon

Prvi susret uz izradu prijedloga osobnog tretmanskog plana!
Više...

 

English - counseling and therapy in englishPsychological counseling, psychotherapy and coaching in English

 

Preuzmite info letak Psihowellness © download pdf

 

 

Događanja

u pripremi: predavanje 'Prirodan način oslobađanja od strahova, trauma i drugih ograničavajućih stanja, misli i osjećaja'

- ulaz je slobodan

Opširnije...

 


Foto galerija Foto galerija

Materijali

Tematske brošure, letke i druge publikacije u .pdf formatu možete besplatno preuzeti s naših stranica.
Download

Newsletter

Želite li primati e-newsletter 'Zdravlje', molimo prijavite se na mailing listu  e-mail

Uključite se!

Osmišljavamo i provodimo programe i projekte u zajednici - uključite se!.
Podržavamo različite oblike volonterskog učestvovanja - javite nam se!
Provodite slične programe i projekte u svojoj zajednici?
Rrazmijenimo iskustva i razvijajmo se zajedno!

 

Psihoenergetski tretmani
ASP program
Srčana koherencija
Terapija dodirom
EFT / Tapping
Raindrop
Vitaflex
Acess Bars
GAIA Reiki
Rekonekcija
Biopotencijali

 

Tretmani


NeurofeedbackNeurofeedback

 

Neurofeedback je postupan proces učenja koji koristi sposobnost mozga da se samostalno regulira i traži ravnotežu. Omogućuje mozgu da poboljša učinkovitost svojih funkcija, i time pridonosi održavanju zdravog tijela. Treniranjem mozga jačamo operacione obrasce, čineći reakcije više uravnoteženima i stoga više učinkovitima. Istraživanja pokazuju da ova vrsta treninga povećava plastičnost mozga, što daje pojedincu bolju sposobnost rješavanja fizičkih, mentalnih i emocionalnih poteškoća. S neurofeedbackom utječemo na bioelektričko funkcioniranje mozga. Djelovanjem ciljamo na unutarnje regulatorne mreže mozga, te treniramo funkcionalnu disregulaciju mozga. Mozak je moguće naučiti samoregulaciji ako  je adekvatno treniran, a neurofeedback je jedan od načina kojima to možemo postići.

NeurofeedbackNeurofeedback je pogodan za osobe s različitim disregulacijama mozga. Neurološka disregulacija se događa kada mozak koristi krive moždane valove, u krivo vrijeme, za krivi zadatak. Takav 'kaos u glavi' uzrokuje neurološko stanje prevelike pobuđenosti, preniske pobuđenosti ili nestabilne pobuđenosti. Jednostavnije rečeno, nema uravnoteženih reakcija. Primjer je tjeskoba ili anksioznost, emocionalno stanje često popraćeno fiziološkim simptomima koji mogu dovesti do umora ili čak iscrpljenosti. Simptomi mogu uključivati pojačani rad srca, ubrzano disanje, znojenje, suha usta, mučnina, razdražljivost, teškoće koncentracije, trzanje mišića, bolove u mišićima, nesanicu i drugo. Osobe sa simptomima anksioznosti i panike imaju previše pobuđenosti ili brzih valova (visoka beta frekvencija), osobito u frontalnim dijelovima mozga te posebice u desnoj hemisferi. Te osobe djeluju kao da su stalno u stanju povišene aktivacije i imaju teškoća vratiti se u normalno stanje, vratiti se u ravnotežu. Neki primjeri previsoke pobuđenosti još su i ljutnja, opsesivno-kompulzivni poremećaj (OCD), nesanica, impulzivnost i distraktibilnost. Primjeri preniske pobuđenosti su depresija i pomanjkanje koncentracije, a primjeri nestabilnosti su glavobolje-migrene, epilepsija, bipolarni poremećaj, fibromialgija i PTSP (posttraumatski stresni poremećaj).

Neurofeedback nije 'klinički EEG' koji se koristi u svrhe  medicinske dijagnoze, on nije namijenjen niti ga koristimo za medicinsko dijagnosticiranje. Neurofeedback sistem bilježi način na koji moždani valovi funkcioniraju kod određene osobe.

NeurofeedbackTrening se sastoji od postavljanja pasivnog senzora na određeno mjesto na čelu, pri čemu senzor registrira električno izbijanje na površini kože. Ovaj postupak je bezbolan i neinvazivan. Osoba koja vježba ne prima električni stimulans, već samo 'odašilje' svoju moždanu aktivnost. Moždani valovi se očitavaju preko senzora, te prikazuju na zaslonu računala. Računalo analizira moždane valove, i specifične informacije koje proizlaze iz ovog procesa su ono što zovemo povratna informacija – 'feedback'. Feedback se očituje u generiranim promjenama na slici grafikona, potenciometra, filma ili video igre koji se koriste za trening. Odabir načina i sadržaja treninga je uvijek u skladu s individualnim potrebama i ciljevima korisnika, a može se i mijenjati iz susreta u susret, vezano uz napredak i postignute rezultate. Neurofeedback vježbanjem poboljšavate svoju sposobnost upravljanja moždanim valovima u svrhu postizanja željenog stanja, npr. fokusiranosti ili opuštenosti.

Česti je razlog psihološke napetosti navika da većinu zadataka obavljamo uz mišićno naprezanje, nastala kao rezultat odgoja, socijalne uvjetovanosti, straha da ćemo pogriješiti, umora, zabrinutosti, stresa i slično. Za misaone zadatke nam ne trebaju mišići, iako ih pri mentalnom naprezanju često grčimo. S neurofeedbackom možemo vrlo uspješno učiti i uvježbavati opuštenu koncentraciju, bez napinjanja mišića, uz Mind Wave i Hearth Math tehnologije.

Neurofeedback u pravilu proizvodi vrlo korisne i trajne promjene. Značajna pozitivna reakcija na neurofeedback se uobičajeno očekuje nakon prvih 5-10 treninga. Stanja u kojima su se vježbe s primjenom neurofeedbacka pokazale djelotvornima su poremećaji pažnje (npr. ADD/ADHD), anksioznost, kronični umor, post-traumatski stresni poremećaj, problemi s pamćenjem, sport. Također, neurofeedback je ušao u smjernice za tretman ADD/ADHD-a, anksioznosti, depresije i poremećaja ovisnosti.

Koristeći najnapredniju MindWave  i emWave® Pro  feedback tehnologiju, osiguravamo vam vrlo brzo i uspješno učenje, uvježbavanje i održavanje samoregulacije mentalnih i emocionalnih stanja.


Cijena neurofeedback terapijskog susreta (60 minuta) je 300,00 kuna.

Renata Đonđ Perković, mag. psihologije i informatike
NLPt Master, EMDR i Wellness terapeut    e-mail

Više...

<-- Tretmani

<-- Psihoenergetski tretmani

<-- vrh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  vrh