Sadržaji
Facebook stranica  Rastimo u slobodu!

Terapija dodiromTerapija dodirom


Psihoenergetika Psihoenergetika

 

 

Inicijalni poklon

Prvi susret uz izradu prijedloga osobnog tretmanskog plana!
Više...

 

English - counseling and therapy in englishPsychological counseling, psychotherapy and coaching in English

 

Preuzmite info letak Psihowellness © download pdf

 

 

Događanja

u pripremi: predavanje 'Prirodan način oslobađanja od strahova, trauma i drugih ograničavajućih stanja, misli i osjećaja'

- ulaz je slobodan

Opširnije...

 


Foto galerija Foto galerija

Materijali

Tematske brošure, letke i druge publikacije u .pdf formatu možete besplatno preuzeti s naših stranica.
Download

Newsletter

Želite li primati e-newsletter 'Zdravlje', molimo prijavite se na mailing listu  e-mail

Uključite se!

Osmišljavamo i provodimo programe i projekte u zajednici - uključite se!.
Podržavamo različite oblike volonterskog učestvovanja - javite nam se!
Provodite slične programe i projekte u svojoj zajednici?
Rrazmijenimo iskustva i razvijajmo se zajedno!

 

 

Događanja


Predavanja, seminari, radionice


DogadanjaPrirodan način oslobađanja od strahova, trauma
i drugih ograničavajućih stanja, misli i osjećaja

- prezentacijsko predavanje - ulaz je slobodan
Po želji je moguća individualna procjena prikladnosti EMDR-a,
uz iskustveno upoznavanje s načinom primjene.


Ponavljamo - prijavite se!
Kako prethodni termin predavanja nije bio odgovarajući svim zainteresiranima, ponavljamo prezentacijsko predavanje 'Prirodan način oslobađanja od strahova, trauma i drugih ograničavajućih stanja, misli i osjećaja'.

Prezentacijsko predavanje organiziraju Centar za informiranje, edukaciju i savjetovanje 'Zdravlje' i Hrvatsko-austrijski centar za NLPt, a održat će se u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića, Zagreb. Ulaz je slobodan. Molimo zainteresirane da se jave predbilježbom - za dodatne informacije i upite slobodno nas kontaktirajte, tel. 091/164-0908 ili e-mailom info@centar-zdravlje.hr.

POKLON SVAKOM SUDIONIKU: inicijalni EMDR susret - individualna procjena prikladnosti primjene EMDR-a, uz iskustveno upoznavanje s načinom primjene.


Napetost, nervoza, uznemirenost, strahovi, fobije, panični napadi, tjeskoba, zabrinutost, potištenost, tuga, depresija, gubitak, traume, nesreće, bolesti, akutni i kronični bolovi, prisilna ponašanja, problemi u odnosima, ovisnosti… Duga je lista životnih okolnosti i događaja koji nas ispunjavaju negativnim, bolnim i uznemirujućim mislima i osjećajima, uzrokujući i održavajući navedena stanja.

Ponavljajući se, takve misli i osjećaji hrane, obnavljaju, pojačavaju i produžavaju neugodna i opterećujuća stanja koja s vremenom mogu postati svakodnevnica, ograničavajući ili posve onemogućujući našu urođenu životnu radost, spontanost, lakoću i užitak življenja. Ograničavajuća stanja uzrokovana su našim neuspješnim pokušajima da određene životne okolnosti i događaje doživimo i protumačimo u skladu s temeljnim osjećajem sigurnosti u svijetu te neispunjenim prirodnim potrebama da svijet vidimo kao smisleno i predvidljivo mjesto, da sebe i druge doživljavamo u pozitivnom svjetlu, da sam život i svoje postojanje u njemu osjećamo dragocjenim i vrijednim življenja.

Negativna i ograničavajuća stanja, uvjerenja, misli i osjećaji također su i najveća prepreka ostvarenju osobne sreće. Sreća je prirodni, urođeni način našeg postojanja, stanje koje sami hranimo, oblikujemo i održavamo planiranjem i usmjeravanjem našeg života u skladu s temeljnim ljudskim vrijednostima. Ograničavajuća stanja i uvjerenja o sebi, drugima, događajima, okolnostima i svijetu blokiraju ispunjenje univerzalnih ljudskih potreba za samoostvarenjem, povezanošću i slobodom – našu sreću.

Svatko od nas posjeduje prirodan samoiscjeljujući mehanizam koji je zadužen za uspješno nošenje s izazovnim životnim događanjima i okolnostima. Nakon našem osjećaju sigurnosti u svijetu upućenih izazova koji uzrokuju emocionalnu i/ili fizičku bol i patnju naš živčani sustav privremeno je dezorganiziran, te postupno ponovno uspostavlja svoju ravnotežu (homeostazu). Bolni događaji bivaju 'probavljeni', i kao što probavni sustav izvlači iz hrane ono što je korisno i nužno za tijelo a odbacuje otpad, tako i živčani sustav izvlači korisne informacije – 'lekciju', a odbacuje osjećaje, misli i fizičku uznemirenost koji više nisu potrebni. Kroz taj proces postajemo jači, fleksibilniji i prilagodljiviji širem rasponu situacija.

No, u nekim okolnostima kapacitet našeg sustava da se prilagodi može biti nadvladan. To se događa kada su bolni i uznemirujući događaji i okolnosti vrlo intenzivni, ili se odvijaju u vrijeme kada smo osobito ranjivi, tjelesno i/ili emocionalno. U takvoj se situaciji naši osjećaji ne uspjevaju integrirati s misaonim, racionalnim dijelom te emocionalno sjećanje ostaje 'zaleđeno' i izolirano u svom izvornom obliku, aktivirajući se u kasnijim situacijama koje nas putem emocionalnog pamćenja po jednom ili više elemenata podsjete na prvobitno neugodno iskustvo. Tako nepovoljne okolnosti i događaji postaju 'traumatični' u pravom smislu te riječi, a negativne misli i osjećaji preplavljuju i obilježavaju naše stanje utječuči ograničavajuće na budućnost. Nepovoljna iskustva u našoj prošlosti su razvojni temelj svih sadašnjih negativnih i ograničavajućih stanja, uvjerenja, misli i osjećaja.

Moguće je na potpuno prirodan, zdrav i siguran način potaknuti promjenu takvih ograničavajućih sjećanja – njihovo uspješno uklanjanje – koristeći urođenu integrativnu funkciju našeg živčanog sustava i sposobnost samoiscjeljenja. Na ovom ćemo predavanju prikazati i opisati tome namijenjenu terapijsku EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) tehniku, koja se u radu sa strahovima, fobijama, paničnim napadima, traumama, depresijom, ovisnostima i bolnim stanjima pokazala vrlo djelotvornom i uspješnom u usporedbi s drugim pristupima, ali i u usporedbi s uzimanjem psihoaktivnih ljekova i drugih pripravaka.Za dodatne informacije i upite slobodno nas kontaktirajte, tel. 091/164-0908 ili e-mailom info@centar-zdravlje.hr.

Dobro došli!


Centar za informiranje, edukaciju i savjetovanje 'Zdravlje', Zagreb
www.centar-zdravlje.hr
zdravlje@centar-zdravlje.hr
01/664-6659, 091/164-0908

 

<-- Tretmani

<-- Psihoenergetski tretmani

<-- vrh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  vrh