Sadržaji
Facebook stranica  Rastimo u slobodu!
Psihoenergetski tretmani
ASP program
Srčana koherencija
Terapija dodirom
EFT / Tapping
Raindrop
Vitaflex
Acess Bars
GAIA Reiki
Rekonekcija
Biopotencijali

Terapija dodiromTerapija dodirom


Psihoenergetika Psihoenergetika

 

 

Inicijalni poklon

Prvi susret uz izradu prijedloga osobnog tretmanskog plana!
Više...

 

English - counseling and therapy in englishPsychological counseling, psychotherapy and coaching in English

 

Preuzmite info letak Psihowellness © download pdf

 

 

Događanja

u pripremi: predavanje 'Prirodan način oslobađanja od strahova, trauma i drugih ograničavajućih stanja, misli i osjećaja'

- ulaz je slobodan

Opširnije...

 


Foto galerija Foto galerija

Materijali

Tematske brošure, letke i druge publikacije u .pdf formatu možete besplatno preuzeti s naših stranica.
Download

Newsletter

Želite li primati e-newsletter 'Zdravlje', molimo prijavite se na mailing listu  e-mail

Uključite se!

Osmišljavamo i provodimo programe i projekte u zajednici - uključite se!.
Podržavamo različite oblike volonterskog učestvovanja - javite nam se!
Provodite slične programe i projekte u svojoj zajednici?
Rrazmijenimo iskustva i razvijajmo se zajedno!

 

Tretmani
Savjetovanje
Psihoterapija
Coaching
EMDR
Brain Fitness
Brain Gym
Neurofeedback
Biofeedback
Psihoenergetika
Biblioterapija
Art terapija

Tretmani


Terapija dodiromTerapija dodirom

Dodir djeluje tako jednostavno, prirodno, lagano, ali može prenijeti golemu količinu pozitivne životne energije, brižnosti, nježnosti i ljubavi. Moć dodira u pravilu djeluje cjelovitije, direktnije i snažnije od riječi. Dovodi nas u neposredan i dubok kontakt sa sobom, smanjuje stres, stvara i pokreće pozitivnu energiju, njeguje nas i osnažuje, potiče sreću.

Bez obzira na našu dob ili razdoblje života, potreban nam je ljudski dodir, njegova neposrednost, životnost, nježnost i toplina. Bez topline dodira drugog ljudskog bića, koji nas potvrđuje, povezuje i smiruje, uskraćeni su nam najvažniji načini cjelovite komunikacije – davanje i primanje.

Terapija dodirom razvijena je u okviru somatske tj. tjelesne psihoterapije, i područje je u kojem terapeut koristi dodir kao dio terapijskog procesa. Dodir je sastavna komponenta, ali i potreba, u misaonom, tjelesnom i osjećajnom aspektu zdravlja. Terapijski dodir poboljšava funkcioniranje cijelog organizma snižavanjem količine hormona stresa, kortizola. Djeca i odrasli koje se redovno nježno dodiruje manje obolijevaju od tjelesnih bolesti i brže ozdravljaju. Na emocionalnom području, terapija dodirom djeluje na smanjenje napetosti, anksioznosti, briga i strahova, omogućava nam bolje razumijevanje psihičkih procesa, ima snažan antidepresivni učinak i unapređuje kvalitetu socijalnih odnosa.

Terapija dodiromIntervencija na tjelesnoj (somatskoj) razini utječe na psihičku razinu, i obrnuto. Konkretno, tjelesna intervencija putem masaže, vježbi tjelesne svjesnosti, dodira, rada na disanju i drugo utjecat će na emocionalni i misaoni aspekt osobe. Terapijski odnos se sastoji od verbalne podrške klijenta kombinirane s nekim oblikom somatske intervencije. Ovakav udruženi rad pomaže i podstiče somatsko oslobađanje koje je neophodno u cjelovitom razriješavanju neurotskih obrazaba i/ ili izvornih trauma i obrambenih shema. Neposretan tjelesni dodir je od temeljnog značaja za ovaj pristup. Rezultatima istraživanja prof. Kerstin Uvnas Moberg (2004.), dugim 20 godina, sa preko 400 naučnih radova, dobivena je direktna naučna potvrda ogromne važnosti dodira i pozitivnog djelovanja koje dodir izaziva u organizmu. Dokazano je kako hormon oksitocin, koji se luči prilikom dodira, ima vrlo važan relaksirajući i ljekovit učinak.

Psihoenergetski, osjećaji postoje kao određene fizikalne vibracije unutar našeg energetskog polja. Potiskivanjem oni ne nestaju, nego nastavljaju postojati unutar osobe te ometaju slobodan protok energije kroz energetske puteve i centre. Kada dodir potakne strujanje energije kroz tijelo, blokade bivaju uklonjene, a nesmetani prirodni protok energije i psihofizička ravnoteža su ponovno uspostavljeni.

Više... vrh

 

 


Cijena terapijskog susreta (60 minuta) je 300,00 kuna.

Renata Đonđ Perković, mag. psihologije i informatike
NLPt Master, EMDR i Wellness terapeut    e-mail

 

 

<-- Tretmani

<-- Psihoenergetski tretmani

<-- vrh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  vrh