Sadržaji
Facebook stranica  Rastimo u slobodu!
Tretmani
Savjetovanje
Psihoterapija
Coaching
EMDR
Brain Fitness
Brain Gym
Neurofeedback
Biofeedback
Psihoenergetika
Biblioterapija
Art terapija

Terapija dodiromTerapija dodirom


Psihoenergetika Psihoenergetika

 

 

Inicijalni poklon

Prvi susret uz izradu prijedloga osobnog tretmanskog plana!
Više...

 

English - counseling and therapy in englishPsychological counseling, psychotherapy and coaching in English

 

Preuzmite info letak Psihowellness © download pdf

 

 

Događanja

u pripremi: predavanje 'Prirodan način oslobađanja od strahova, trauma i drugih ograničavajućih stanja, misli i osjećaja'

- ulaz je slobodan

Opširnije...

 


Foto galerija Foto galerija

Materijali

Tematske brošure, letke i druge publikacije u .pdf formatu možete besplatno preuzeti s naših stranica.
Download

Newsletter

Želite li primati e-newsletter 'Zdravlje', molimo prijavite se na mailing listu  e-mail

Uključite se!

Osmišljavamo i provodimo programe i projekte u zajednici - uključite se!.
Podržavamo različite oblike volonterskog učestvovanja - javite nam se!
Provodite slične programe i projekte u svojoj zajednici?
Rrazmijenimo iskustva i razvijajmo se zajedno!

 

Psihoenergetski tretmani
ASP program
Srčana koherencija
Terapija dodirom
EFT / Tapping
Raindrop
Vitaflex
Acess Bars
GAIA Reiki
Rekonekcija
Biopotencijali

 

Tretmani


Brain GymBrain Gym

 

Brain Gym je program koji se sastoji od dvadesetak jednostavnih i ugodnih tjelesnih pokreta koji poboljšavaju vještine učenja. Sedamdesetih godina prošlog stoljeća utemeljili su ga znanstvenici i edukatori Paul Dennison i Gail E. Dennison koji su se bavili problemima u učenju kod djece i odraslih. Brojna znanstvena istraživanja potvrdila su pozitivan učinak Brain Gyma na stanje opće motoričke koordinacije, na koncentraciju, pamćenje, čitanje, pisanje, jezične i matematičke vještine, kao i na emocionalnu ravnotežu te smanjenje hiperaktivnosti i napetosti.

Mišljenje i učenje ne događaju se samo u glavi. Mozak ne može učiti sam, i potrebni su mu drugi dijelovi tijela koji mu pribavljaju informacije. Učenje se ne može ograničiti na zahtjev "sjedi mirno i pamti". Povećane potrebe za kretanjem danas se često etiketiraju kao hiperaktivnost ili poremećaj pažnje, no umjesto sputavanja, poželjno je iskoristiti potrebu za kretanjem kako bi kretnjama i vježbama poboljšali svoju kreativnost i učenje. Važnost kretanja u procesu učenja seže duboko u povijest, na primjer stari Grci su izjednačavali atletiku s inteligencijom a u kineskim školama se za poboljšanje učenja koristio tai-chi.

Brain GymBrain Gym počiva na temeljima neuroznanosti, i prirodnom stimulacijom potiče i integrira funkcije mozga. Mozak se sastoji od dvije hemisfere (polutke). Svaka strana tijela komunicira sa suprotnom hemisferom. Desnom rukom upravlja lijeva hemisfera, a lijevom desna. Informacija koja dolazi u desno uho ide u lijevu polutku i obrnuto. Integriranje obadviju polutki osnovni je cilj gimnastike za mozak. Što više uključimo obje polutke, sposobniji smo funkcionirati inteligentno. Kreativnost je povezana s aktivacijom obje hemisfere. Svi pokreti koji uključuju jednu nogu i ruku na suprotnoj strani aktiviraju obje hemisfere. Za takve pokrete kažemo da su križno - lateralni.

Često je razlog psihološke napetosti to što većinu zadataka obavljamo uz mišićno naprezanje, nastalo kao rezultat odgoja, socijalne uvjetovanosti, straha da ćemo pogriješiti, umora, zabrinutosti, stresa... Za misaone zadatke nam ne trebaju mišići, iako ih i tada često grčimo, a ovim pristupom možete vrlo brzo naučiti i uvježbati održavanje opuštene koncentracije bez napinjanja mišića.

Redovnim treningom u kratkom je roku moguće značajno smanjiti razinu doživljavanja stresa i zabrinutosti, te postići stabilniju emocionalnu ravnotežu.

Koristeći najnapredniju MindWave  i emWave®2  tehnologiju, omogućavamo vam brzo i uspješno učenje, uvježbavanje i održavanje samoregulacije mentalnih i emocionalnih stanja.


Cijena Brain Gym terapijskog susreta (60 minuta) je 250,00 kuna.

Renata Đonđ Perković, mag. psihologije i informatike
NLPt Master, EMDR i Wellness terapeut    e-mail

Više...

<-- Tretmani

<-- Psihoenergetski tretmani

<-- vrh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  vrh