Sadržaji
Facebook stranica  Rastimo u slobodu!
Tretmani
Savjetovanje
Psihoterapija
Coaching
EMDR
Brain Fitness
Brain Gym
Neurofeedback
Biofeedback
Psihoenergetika
Biblioterapija
Art terapija

Terapija dodiromTerapija dodirom


Psihoenergetika Psihoenergetika

 

 

Inicijalni poklon

Prvi susret uz izradu prijedloga osobnog tretmanskog plana!
Više...

 

English - counseling and therapy in englishPsychological counseling, psychotherapy and coaching in English

 

Preuzmite info letak Psihowellness © download pdf

 

 

Događanja

u pripremi: predavanje 'Prirodan način oslobađanja od strahova, trauma i drugih ograničavajućih stanja, misli i osjećaja'

- ulaz je slobodan

Opširnije...

 


Foto galerija Foto galerija

Materijali

Tematske brošure, letke i druge publikacije u .pdf formatu možete besplatno preuzeti s naših stranica.
Download

Newsletter

Želite li primati e-newsletter 'Zdravlje', molimo prijavite se na mailing listu  e-mail

Uključite se!

Osmišljavamo i provodimo programe i projekte u zajednici - uključite se!.
Podržavamo različite oblike volonterskog učestvovanja - javite nam se!
Provodite slične programe i projekte u svojoj zajednici?
Rrazmijenimo iskustva i razvijajmo se zajedno!

 

Psihoenergetski tretmani
ASP program
Srčana koherencija
Terapija dodirom
EFT / Tapping
Raindrop
Vitaflex
Acess Bars
GAIA Reiki
Rekonekcija
Biopotencijali

 

Tretmani


EMDREMDR

 

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) je metoda koju je razvila dr. Francine Shapiro 1991. godine kao terapijsku metodu za rad sa psihološkim opterećenjima i traumama. U području posttraumatskih opterećenja EMDR se danas ubraja u metode za koje postoji najveći broj istraživanja u pogledu učinkovitosti na različitim skupinama osoba, i mnogi je smatraju jednom od potvrđeno najefikasnijih metoda za liječenje poteškoća i poremećaja iz tih područja.

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing ) je terapija usmjerena na procesiranje informacija s ciljem mijenjanja opterećujućih unutarnjih reprezentacija tj. sjećanja (uključivo kognitivne, emocionalne i tjelesne komponente). Za vrijeme EMDR-a klijent usmjerava pažnju na prošla i sadašnja iskustva, istovremeno se fokusirajući na vanjske podražaje (pokreti očiju, taktilni ili auditivni podražaji).

Moguće je na potpuno prirodan, zdrav i siguran način potaknuti oslobađanje i uklanjanje opterećujućih, ograničavajućih sjećanja koristeći urođenu integrativnu funkciju našeg živčanog sustava, osobito mozga, i sposobnost samoiscjeljenja. Tome je namijenjena EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) tehnika. Ona se u radu sa strahovima, fobijama, paničnim napadima, traumama, depresijom, ovisnostima i bolnim stanjima pokazala vrlo djelotvornom i uspješnom u usporedbi s drugim pristupima, ali i u usporedbi s uzimanjem psihoaktivnih ljekova i drugih pripravaka.

EMDR se uspješno primjenjuje u radu sa slijedećim poteškoćama:
post-traumatski stres kod odraslih i djece
akutna traumatizacija
ekstremna reakcija žalovanja
smanjenje psihološki uvjetovanog stresa koji prati različita oboljenja
fobije
panični poremećaji
disocijativne smetnje
dugotrajna opterećenost negativnim stanjima, mislima i osjećajima
poremećaji sna
drugo


Internacionalno društvo za istraživanja traumatskog stresa navodi upravo EMDR kao visoko učinkovit tretman za PTSP; US Department of Defense/Department of Veteran Affairs Practice Guidelines označili su EMDR najvišom kategorijom efikasnosti, također i American Psychiatric Practice Guideline. Godine 2013. Svjetska zdravstvena organizacija preporučila je  EMDR kao naprednu terapijsku metodu za rad s djecom, adolescentima i odraslima.

Za detaljnije informiranje o EMDR-u predlažemo posjetiti EMDR info stranicu, preuzeti letak EMDR info, također odabir neke od knjiga iz opsežnog izbora aktualne EMDR literature.


Cijena EMDR terapijskog susreta (60-90 minuta) je 300,00 kuna.

Renata Đonđ Perković, mag. psihologije i informatike
NLPt Master i EMDR terapeut    e-mail

Više - prezentacija: EMDR
Više - letak:EMDR
Više - prezentacija: Neurofiziologija stresa, traume i EMDR-aWHO guidelines

Godine 2013. Svjetska zdravstvena organizacija u svojoj publikaciji 'WHO guidelines on conditions specifically related to stress' naglašava EMDR kao terapijsku metodu preporučenu za rad s djecom, adolescentima i odraslima.

These WHO mhGAP guidelines were developed to provide recommended management strategies for conditions specifically related to stress, including symptoms of acute stress, post-traumatic stress disorder and bereavement. The guidelines were developed by an independent Guidelines Development Group and inform a new mhGAP module on the Assessment and Management of Conditions Specifically Related to Stress.
Download - English

  'WHO guidelines on conditions specifically related to stress'


Europska mreža za traumatski stres – TENTS

Smjernice i model Europske mreže za traumatski stres - TENTS - za pružanje psihosocijalne skrbi nakon velikih nesreća i katastrofa.

Ove smjernice su razvijene na temelju sistematskog pregleda suvremenih istraživačkih dokaza vezanih uz psihosocijalnu skrb nakon katastrofa i velikih nesreća, i korištenjem Delphi procesa koji je uključivao 106 profesionalaca i stručnjaka iz 25 različitih zemalja. One uzimaju u obzir da se sadržaj i organizacija službi razlikuje izmedu zemalja. Stoga se preporučuje da se TENTS smjernice koriste kao model za pružanje skrbi u svim europskim zemljama, ali ne čineci ih obveznima.
Download - Hrvatski

  Europska mreža za traumatski stres – TENTSPredstavljanje EMDR metode

NOVO! Prezentacijsko predavanje 'EMDR - Prirodan način oslobadanja od strahova, trauma i drugih ograničavajućih stanja, misli i osjećaja' organiziraju Centar za informiranje, edukaciju i savjetovanje Zdravlje i Hrvatsko-austrijski centar za NLPt, a održat će se u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića. Ulaz je slobodan. Za dodatne informacije i upite slobodno nas kontaktirajte e-mailom na info@centar-zdravlje.hr.

 

Stručna EMDR edukacija

Stručna EMDR edukacijaU suradnji s partnerskim organizacijama Hrvatsko-austrijski trening centar za NLP/NLPt (HATC NLPt)   i ÖTZ-NLP&NLPt Austria  sudjelujemo u organizaciji i provedbi stručne certificirane EMDR edukacije (Level A, Level B i Level C) te EMDR supervizije. Edukacija je na engleskom jeziku, uz osigurano simultano prevođenje. Voditelj edukacije je mag. Peter Schuetz, zdravstveni i gospodarstveni psiholog, učitelj psihoterapije (DG), psihoterapeut (ECP), supervizor i trener pri ŐAGG, edukator EMDR-a - EMDR-Institut Österreich, Institut für Traumatherapie.

NOVO! Predstavljanje stručne EMDR edukacije pod nazivom 'Rad s psihološkim opterećenjima i traumama EMDR-om' održat će se u HATC-NLPt centru. Ulaz je slobodan. Molimo vas za pravovremenu prijavu e-mailom na renata@nlpt.hr, jer je broj sudionika ograničen. Dodatne informacije: +385/ 91/ 164 09 08, renata@nlpt.hr.

NOVO! Održavanje slijedećeg EMDR seminara prvog stupnja - Level A - održat će se u svibnju 2016. (subota i nedjelja) u Zagrebu. Voditelj: mag Peter Schuetz, zdravstveni i gospodarstveni psiholog, učitelj psihoterapije (DG), psihoterapeut (ECP), supervizor i trener pri ŐAGG, edukator EMDR-a - EMDR-Institut Österreich, Institut für Traumatherapie. Jezik: engleski, uz simultani prijevod; svi materijali uz seminar su na hrvatskom.
Cijena iznosi 230 Eura, protuvrijednost u kunama, uz uplatu akontacije od 30 Eura (protuvrijednost u kunama) na žiro-račun HATC NLPt centra najkasnije do 01. svibnja 2017. Cijena za prijave iza 01. svibnja iznosi 270 Eura, a predračun prema kojem možete platiti akontaciju dobit ćete mailom po vašoj prijavi.
Prijava treba sadržavati: ime i prezime, kontakt podatke, zvanje, stupanj i područje formalne edukacije, stupanj i vrsta dodatne psihoterapijske edukacije, dosadašnja iskustva u savjetodavnom i psihoterapijskom radu. Prijave se dostavljaju pismeno na e-mail renata@nlpt.hr.
Molimo vas za pravovremenu prijavu, jer je broj sudionika edukacijske grupe ograničen.
Dodatne informacije: +385/ 91/ 164 09 08, e-mail: renata@nlpt.hr. Kontakt osoba: Renata Đonđ Perković, mag. psihologije i informatike, NLPt i EMDR terapeut, voditeljica EMDR sekcije Hrvatsko-austrijskog trening centra za NLP/NLPt.

NOVO! Održavanje slijedećeg EMDR seminara drugog stupnja - Level B - održat će se u listopadu 2017. (subota i nedjelja) u Zagrebu. Voditelj: mag Peter Schuetz, zdravstveni i gospodarstveni psiholog, učitelj psihoterapije (DG), psihoterapeut (ECP), supervizor i trener pri ŐAGG, edukator EMDR-a - EMDR-Institut Österreich, Institut für Traumatherapie. Jezik: engleski, uz simultani prijevod; svi materijali uz seminar su na hrvatskom.
Cijena iznosi 230 Eura, protuvrijednost u kunama, uz uplatu akontacije od 30 Eura (protuvrijednost u kunama) na žiro-račun HATC NLPt centra najkasnije do 01. listopada 2017. Cijena za prijave iza 01. listopada iznosi 270 Eura, a predračun prema kojem možete platiti akontaciju dobit ćete mailom po vašoj prijavi.
Prijava treba sadržavati: ime i prezime, kontakt podatke, zvanje, stupanj i područje formalne edukacije, datum završavanja EMDR Level A edukacije, stupanj i vrsta dodatne psihoterapijske edukacije, dosadašnja iskustva u savjetodavnom i psihoterapijskom radu. Prijave se dostavljaju pismeno na e-mail renata@nlpt.hr.
Molimo vas za pravovremenu prijavu, jer je broj sudionika edukacijske grupe ograničen.
Dodatne informacije: +385/ 91/ 164 09 08, e-mail: renata@nlpt.hr. Kontakt osoba: Renata Đonđ Perković, mag. psihologije i informatike, NLPt i EMDR terapeut, voditeljica EMDR sekcije Hrvatsko-austrijskog trening centra za NLP/NLPt.


Predstavljanje EMDR-a na 22. konferenciji psihologa u Rovinju

Dana 07. studenog 2014. na 22. godišnjoj konferenciji hrvatskih psihologa koja se održavala u Rovinju - http://konferencija.psihologija.hr - održana je radionica 'EMDR tehnika u radu s traumatskim i drugim iskustvima' (preuzmi PDF), a 08. studenog strucni domjenak 'Neurofiziološka obilježja traumatskog iskustva, PTSP-a i razrješenja traume u radu s EMDR-om' (preuzmi PDF).

EMDR predstavljen u sklopu inicijative za sustavnom pomoći stradalima u poplavi

U subotu 05. srpnja 2014. sudjelovali smo na skupu Hrvatske psihološke komore u Vinkovcima, http://www.psiholoska-komora.hr/454. Tom smo prilikom, uz predstavljanje EMDR metode prorade traumatskih iskustava okupljenim stručnjacima te njezinih mogućnosti za neposrednu i trajnu pomoć stradalima, ponudili lokalnoj psihološkoj podružnici HPD-a i volonterski angažman naših članova u radu sa stradalima.

 

Stručna EMDR edukacija - više

 

 

<-- Tretmani

<-- Psihoenergetski tretmani

<-- vrh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


  vrh