Sadržaji
Facebook stranica  Rastimo u slobodu!
Tretmani
Savjetovanje
Psihoterapija
Coaching
EMDR
Brain Fitness
Brain Gym
Neurofeedback
Biofeedback
Psihoenergetika
Biblioterapija
Art terapija

Terapija dodiromTerapija dodirom


Psihoenergetika Psihoenergetika

 

 

Inicijalni poklon

Prvi susret uz izradu prijedloga osobnog tretmanskog plana!
Više...

 

English - counseling and therapy in englishPsychological counseling, psychotherapy and coaching in English

 

Preuzmite info letak Psihowellness © download pdf

 

 

Događanja

u pripremi: predavanje 'Prirodan način oslobađanja od strahova, trauma i drugih ograničavajućih stanja, misli i osjećaja'

- ulaz je slobodan

Opširnije...

 


Foto galerija Foto galerija

Materijali

Tematske brošure, letke i druge publikacije u .pdf formatu možete besplatno preuzeti s naših stranica.
Download

Newsletter

Želite li primati e-newsletter 'Zdravlje', molimo prijavite se na mailing listu  e-mail

Uključite se!

Osmišljavamo i provodimo programe i projekte u zajednici - uključite se!.
Podržavamo različite oblike volonterskog učestvovanja - javite nam se!
Provodite slične programe i projekte u svojoj zajednici?
Rrazmijenimo iskustva i razvijajmo se zajedno!

 

Psihoenergetski tretmani
ASP program
Srčana koherencija
Terapija dodirom
EFT / Tapping
Raindrop
Vitaflex
Acess Bars
GAIA Reiki
Rekonekcija
Biopotencijali

 

Tretmani


Art terapijaArt terapija

 

Art terapija je efektan način da se oslobodite od stresa, loših emocija te da bolje upoznate sami sebe. Lako i brzo može vratiti emocionalnu ravnotežu i omogućiti stanje spontanosti i slobode. Značajno ublažava stres, anksioznost i osjećaj nezadovoljstva te podiže samopouzdanje i osjećaj životne radosti. Koriste se tehnike rada s glinom, tkaninama i drugim materijalima, crtanje, slikanje...

Nema sumnje da je kreativnost najvažniji čovjekov resurs. Bez kreativnosti ne bi bilo napretka i zauvijek bismo ponavljali uvijek iste obrasce!“ - Eduard de Bono

Art terapija je oblik ekspresivne terapije koja se ne bavi samo problemima i negativnim aspektima osobe nego otkrivanjem unutarnjih potencijala, kreativnih resursa, razvojem pozitivnih, jakih strana koje joj pomažu da se suoči s problemima, sagleda ih u novom svjetlu, bolje razumije i s njima se nosi na konstruktivniji način. Radi se na razrješavanju nedovršenih poslova i emocija kako bi se došlo do kognitivnog, energetskog, emocionalnog i fizičkog oslobađanja s ciljem povećanja sposobnosti donošenja kreativnih i racionalnih životnih odluka. Potiče se kreativna prilagodba, postizanje unutarnje stabilnosti, emocionalne svjesnosti i regulacije, te integracije i kreativne uporabe stečenih uvida.

Art terapijaKao alat i primarni način komunikacije koristi se umjetničkim medijima i kreativnim izražavanjem (slikanje, crtanje, modeliranje, različite projektivne tehnike) kako bi omogućila pristup vlastitim osjećajima i mislima, jer razgovorom često svjesno ili nesvjesno skrivamo prave misli i osjećaje od drugih, ali - što je još važnije - i od nas samih.

Art-terapija se temelji na tradicionalnim psihoterapijskim teorijama, psihološkim aspektima kreativnog procesa, značajima imaginacije te povezanosti uma i tijela, emocionalnim svojstvima različitih umjetničkih materijala i tehnika, te iscjeljujućem aspektu samog bavljenja umjetnošću kroz trijadni odnos/proces klijent-terapeut- izričaj, ekspresiju putem umjetničkog medija i aktivnu participaciju. Značaj kreativnosti u terapiji odnosi se na njegovo dubinsko djelovanje, lakše zaobilaženje nesvjesnih otpora, facilitirajući efekt preobrazbe ojačavanjem imaginacije.

Odrastajući u okolini koja nas je od prvog dana počela oblikovati i svakodnevno nas uvjetuje, stvaramo kalupe unutar kojih smo možda ostali zarobljeni, vezujemo se okovima sačinjenim od uvjetovanih učenja i slika o onom što se očekuje od nas, što je uredu, dopušteno, kakvi bi trebali biti da bi nas okolina prihvatila a pritom nerijetko gubimo kontakt sa našim stvarnim ja, sa našim stvarnim potrebama i potencijalima koje možda nikad nismo ni imali priliku otkriti.

Duboko potisnute i zarobljene ostaju želje, povrede, ljutnja, snovi, potrebe, pravi osjećaji koji nas čine jedinstvenim osobama, koji nas obogaćuju i sadrže ključ riznice blaga sakrivene u nama. Ti osjećaji imaju sposobnosti upravljanja našim životima upravo zato što ih nismo svjesni. Tek kada ih postanemo svjesni, kada ih oslobodimo, možemo ih razumjeti i po želji izmijeniti.

U svijetu nema mirovanja, pa tako ni u nama. Energija se uvijek kreće, ako je ne iskoristimo u kreativnom smislu, ako joj ne dozvolimo kretanje prema van, ona će se okrenuti prema unutra, te djelovati destruktivno na nas. Ono što se ne prepoznaje, ne priznaje, potiskuje, i dalje kruži unutar nas djelujući destruktivno. Sve što trebamo jest ne zatomiti tu silu, jer tu leži naše najskrivenije blago, nego tu energiju pustiti u protok i umjesto destrukcije iskoristiti je za konstrukciju, kreativnost, razvitak, moć, rast, cjelinu i kreativnu prilagodbu. Upravo to je zadatak art-terapije koja se služi kreativnim procesom kao osnovnim medijem. I upravo u tom terapijskom miljeu pruža se i nalazi adekvatan, siguran, podržavajući i prihvaćajući ambijent za takvo izražavanje i istraživanje. Art-terapija stimulira osjetila podešavajući odnosno izoštravajući ih za nove neotkrivene dijelove sebe i tako facilitira samo-otkrivanje, promjenu, iscjeljenje, otvara širi dijapazon mogućnosti, razbija okove prošlosti i nesvjesnog djelovanja, skida prašinu s našeg unutarnjeg blaga.

Art-terapija ne zahtjeva nikakva umjetnička umijeća, znanja, ni sklonosti crtanju, pisanju, modeliranju, već polazi od tvrdnje da smo svi kreativna bića sa pregršt zatomljenih potencijala koje treba otkriti. Ne obazire se ni na estetsku ni dijagnostičku vrijednost nikakvog izražaja, već ono što je važno jest sadržaj izražaja i sama njegova ekspresija, prijenos unutarnjeg svijeta u vanjski.

Cijena susreta (60 minuta) je 250,00 kuna.


Suzana Kljuš, mag. likovne kulture, art terapeut  e-mail
Renata Đonđ Perković, mag. psihologije i informatike, NLPt Master i EMDR terapeut  e-mail

 

<-- Tretmani

<-- Psihoenergetski tretmani

<-- vrh

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  vrh